Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Nemzetközi tehetség- és karriermenedzsment

Tehetség- és karriermenedzsment
Szakmai képzések
Belső munkaerőpiac

 

Tehetség- és karriermenedzsment

Az Erste Group a lehető legtöbbet szeretné kihozni belőled. Tisztában vagy természetes erősségeiddel, azokkal a dolgokkal, amiket jobban csinálsz, mint mások? Ha igen, használd ki őket a karriered építésében!

Hiszünk abban, hogy bármiről is legyen szó, jobb eredményt érhetsz el, ha szívesen csinálod. Ha a személyes fejlődéseden lelkesedéssel és eltökéltséggel dolgozol, akár a bankcsoport egyik tehetségévé is válhatsz.

A tehetségeink olyan, az elvárásokat rendszeresen felülmúló kollégák, akik nagy potenciált mutatnak a további fejlődésre. Ahhoz, hogy Te is az legyél, a napi teljesítményen túl a jelölési és kiválasztási folyamatban is bizonyítanod kell rátermettséged, amelynek során értékelik a fejlődésre vonatkozó potenciálod.

A nagyfokú potenciált gyakran összekeverik a diplomával, a beosztással, vagy a munkatapasztalattal. Az igazi potenciál azonban nem az ember pozíciójából származik, hanem a képességeiből és a cselekedeteiből.

Ha…

  • magad irányítod a karriered az Erste Groupon belül
  • időt szánsz a fejlődésre…
  • kapcsolatrendszert építesz...
  • keresed a fejlődést jelentő lehetőségeket...
  • mindig tiszteletre méltón, etikusan cselekszel...

akkor megfelelsz azoknak az előfeltételeknek, hogy bekerülhess a Tehetség- és Karriermenedzsment kezdeményezésbe, röviden a TCM-programba.

Az Erste Group TCM-programja új távlatokat és lehetőségeket kínál. Nem csak a legkiválóbb fejlesztési programokhoz és karriertámogatáshoz biztosít utat, hanem rendkívül értékes kapcsolatépítési platformot is jelent. Segítségével vezetőink új generációja magasabb szintekre léphet a vezetési kultúra, a közös célok megélése, a közös értékrend és hozzáállás terén. A nemzetközileg sokszínű foglalkozások különösen intenzívvé teszik a tanulást és a tanult anyagok feldolgozását, így hatásos élményt nyújtanak.

Miként a TCM program egyik résztvevője fogalmazott:

“Sok tapasztalatot gyűjtöttünk, sok mindent tanultunk, de a legfontosabb és a legemlékezetesebb az talán, hogy jobban megismertük egymást, megtanultuk megérteni és elfogadni a különböző álláspontokat, megszabadultunk egyes előítéleteinktől, és most már tudjuk, kihez forduljunk, ha problémával találjuk szembe magunkat.”

Az Erste Group jövőjét olyan tehetségek fogják alakítani, akik készek felelősséget vállalni, hajlandók megmérettetni magukat és esetenként akár felül is vizsgálják hozzáállásukat.

Vissza az oldal tetejére

Szakmai képzések

A legtöbb üzleti területen a munkatársaink szakirányú továbbképzéseken vehetnek részt, amelyek a nagymértékben strukturált, széleskörű funkcionális ismereteket kínáló „kollégiumoktól” az egyes üzleti területek specifikus igényeire válaszoló kezdeményezésekig terjednek. Ez utóbbi csoportba tartozik például a munkatársak más országba, más terültre való kiküldetése, vagy a nemzetközi akciócsoportok is.

A továbbképzési lehetőségeken keresztül munkatársaink többféle kulturális környezetben tanulhatnak, ezáltal jobban megismerhetik régiónkat. Emellett határon átnyúló együttműködést is folytatnak, kölcsönös támogatást nyújtanak, tanulnak egymástól, valamint táplálják az emberi kapcsolatokat is.

Vissza az oldal tetejére

Belső munkaerőpiac

Csoportszintű, határokon átnyúló munkaerőpiacot hoztunk létre annak az erőfeszítésnek a részeként, hogy az Erste Group a bankszektor legvonzóbb munkaadójává váljon. Munkaerőpiacunk az Erste Group tevékenységi területének mind a nyolc országára kiterjed, ezáltal elősegíti a mobilitást a bankcsoporton belül. A munkatársak nyomon követhetik a belső munkaerőpiacon adódó munkalehetőségeket, és támogatást is kapnak személyes előmenetelükkel kapcsolatban. Az elbírálási folyamat átláthatóságot és tisztességes elbánást biztosít az előrelépni vágyó munkatársak számára.

Vissza az oldal tetejére