Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Teljesítményértékelés

Munkatársi Értékelési Rendszer (MÉR)

Az Erste Groupnál a teljesítménymenedzsment egyesíti az üzleti teljesítményt (vagyis hogy mit csinálunk) és a kompetencia teljesítményt (vagyis hogy miként csináljuk azt, amit csinálunk). Napi munkája ellátásával minden munkatársunk hozzájárul a vállalat céljainak eléréséhez, s ezáltal a vállalat sikereihez is.

A Munkatársi Értékelési Rendszer (MÉR) az Erste Group vezetői és munkatársai számára rendelkezésre álló teljesítménymenedzselési eszközök szíve-lelke. A célja az, hogy a vezetők és csapattagjaik együtt beszéljék meg és határozzák meg a SMART üzleti- és kompetencia-célokat a szervezet átfogó célkitűzéseivel összhangban.

360°-os vezetői értékelés

Az Erste Group vállalati szintű kompetencia-mátrix segítségével határozza meg a vezetői kompetenciákat minden vezetői és nem vezetői szintre vonatkozóan. A vezetők csoportszintű fejlődését elősegítendő, az Erste Group többirányú visszajelzési eszközt alkalmaz minden évben, az ún. 360°-os vezetői értékelést. A vállalat vezetői és egyes szenior szakértői lehetőséget kapnak arra, hogy strukturált, széleskörű és egyéni visszacsatolást kapjanak vezetői kompetenciáikról a munkakörnyezetükben dolgozó kollégáiktól. Az eszköz fő célja az, hogy alapot biztosítson a szóban forgó szakemberek vezetői készsségeinek személyes és szakmai fejlesztéséhez.