Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Tippek a sikeres jelentkezéshez

Szeretnél jó benyomást kelteni? Íme, pár tipp és elvárás ahhoz, hogy sikeres legyen az Erste Bankhoz történő jelentkezésed. Kérjük, gondosan tanulmányozd át az alábbiakat, és győződj meg arról, hogy megfelelően készítetted-e el, a kísérőlevelet, az önéletrajzod és a szükséges bizonyítványokat. Ha jobban belegondolsz, a jelentkezésed a névjegykártyád, amivel meggyőzöd a toborzókat, hogy visszahívjanak. Ha követed az alábbi tanácsokat, bízhatsz benne, hogy ez megtörténik.

Tipp: Kezdd a jelentkezésed a weboldal áttanulmányozásával, ugyanis itt információkat találhatsz vállalati filozófiánkról, üzleti tevékenységünkről, valamint aktuális éves jelentésünkről. Győződj meg arról, hogy személyiségednek megfelel-e a banki tevékenységünk . Ha igen, jelentkezz.

A kísérőlevél
Tulajdonképpen a kísérőlevél győzi meg a toborzókat arról, hogy Téged válasszanak. A kísérőlevélben pontosan térj ki erősségeidre, képességeidre és elvárásaidra, őszintén mutasd be személyiséged. Mondd el, miért jelentkezel és mutasd be pályafutásod főbb állomásait.

A kísérőlevél legyen rövid, jól szerkesztett és meggyőző, de ne legyen egy oldalnál hosszabb. Jelezd, milyen pozícióra pályázol, és hogy mikor tudsz munkába állni.

Önéletrajz
Az önéletrajzod legyen tiszta, világos és lényegre törő, ne tartalmazzon lyukakat az életutadban, viszont illeszkedjen a megpályázni kívánt álláshoz. A legjobb, ha az önéletrajzot tagolt formába rendezed, és a következő részekre bontod: Végzettség/tanulmányok, Munkahelyi tapasztalat, valamint Egyéb (nyelvtudás, számítógépes ismeretek, érdeklődési körök, stb.). Szívesen vesszük, ha a közelmúltban készült fényképet is csatolsz a jelentkezésedhez, aminek az önéletrajz jobb felső sarkában van a legjobb helye (a JPEG formátum ajánlott, ugyanakkor javasoljuk, hogy ellenőrizd le a méretbeli megkötéseket).

Kérjük, kerüld az hétköznapi szóhasználatot az önéletrajzban , a kísérőlevélben pedig koncentrálj az informatív, tiszta megfogalmazásra. A kreativitás itt is jól veszi ki magát, s ez vonatkozik az önéletrajzodra is.

Online jelentkezés
Minden egyes álláshirdetés megtekintésénél egyetlen kattintással elkezdheted az online jelentkezés folyamatát. Mindössze 5-10 perc szükséges a kitöltéshez, amelynek során lehetőséged nyílik személyes felület kialakítására, saját dokumentumok – önéletrajz, motivációs levél – feltöltésére.

Az online jelentkezés előnye, hogy a személyes felhasználóneved és jelszavad segítségével bármikor frissíteni tudod a profilodat, így folyamatosan aktualizált állapotban tarthatod a dokumentumaidat.

További lépések a jelentkezés folyamán
Az online jelentkezés benyújtását követően azonnal megerősítést küldünk arról, hogy a jelentkezésed beérkezett.  Kérjük, adj némi időt a toborzóknak, hogy kiválasszák a Jelölteket. Mindent megteszünk, hogy amilyen gyorsan csak lehetséges, visszajelzést adjunk a jelentkezésed státuszáról és a következő lépésekről.

Ha egy bizonyos álláshirdetésre jelentkezel, a pályázatodat a toborzók előzetes szűrésnek vetik alá, amelynek során megvizsgálják, hogy a személyes háttered megfelel-e a meghirdetett állásnak. Ha igen, továbbítjuk pályázatodat a vonatkozó osztályra, a felelős vezetőnek, és remélhetőleg behívunk Téged egy interjúra.

Azt tanácsoljuk, hogy elsősorban a meghirdetett pozíciókra jelentkezz, de az általános jelentkezéseket is elfogadjuk.

Az interjú
A jelentkezési anyagod alapján elképzelhető, hogy állásinterjúra hívunk be. Ne feledd: kulcsfontosságú, hogy időben megjelenj az interjún. A beszélgetésen szóba kerül majd a személyiséged, véleményed, hozzáállásod és tapasztalatod. Elemezzük majd, mennyire felelsz meg a meghirdetett állásnak és mennyire tudsz beilleszkedni a vállalati közösségbe. Bizonyos esetekben második interjúra is sor kerülhet.

Az interjúk célja, hogy megismerkedjünk egymással, s eldöntsük, megfelelő partnerek vagyunk-e egymás számára: a megfelelő Jelölt jelentkezik-e a vállalathoz, és a vállalat megfelelő-e a jelentkező számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy sok időt és energiát fektettél a jelentkezésedbe, ezért úgy tartjuk illendőnek, hogy a végeredményről tájékoztassunk, akár negatív, akár pozitív a végkimenetel.

Különleges bánásmód
Bizonyos pozíciók (pl. fióki tanácsadók, elemzők, stb.) esetében a fent említett állásinterjúkon kívül más kiválasztási módszerek is alkalmazhatók, például értékelési központ (AC), tesztek, esettanulmányok formájában.

A jelentkezési folyamat alatt örömmel válaszolunk a meghirdetett állással és a jelentkezésed státuszával kapcsolatos kérdéseidre.